Hoe je je tennis grip kunt vergroten: handige tips en trucs

De grip van je racket is een belangrijk onderdeel, en soms is het nodig om deze te vergroten. Het vergroten van je tennis grip kan namelijk een wereld van verschil maken in je spel. De racket grip verbetert hierdoor, en je kunt zo meer controle krijgen over je slagen en vooral blessures voorkomen.

Er zijn enkele manieren om de grip van het racket dikker te maken. In dit blog, kijken we eens naar enkele handige tips en trucs.

Verschillende manieren om je tennis grip te vergroten

Er zijn verschillende manieren om de tennis grip te vergroten. Een vuistregel voor het bepalen van de gripmaat, is om steeds een grotere gripmaat en proberen (grip 2, grip 3, grip 4….) totdat je de juiste grip gevonden totdat de grip te groot aanvoelt. Dan ga je een gripmaat terug.

En eerst controleer je natuurlijk, zoals onderstaande afbeelding afbeeldt, of er een vinger tussen de handpalm en de grip past.

Gripsize bepalen

Afhankelijk van de situatie, zou je onderstaande manieren kunnen toepassen om de grip te vergroten.

Gebruik van overgrips

Overgrips zijn dunne gripjes die je over je bestaande racket grip heen kunt plaatsen. Buiten dat ze zorgen voor extra demping en absorberen van zweet tijdens het spelen, kun je ze ook gebruiken om de grip net iets dikker te maken.

Dit is de meest simpele manier!

Zorg er wel altijd voor, dat de schuine kant (de basisvorm) van de steel van het racket behouden blijven. Dit is een vereiste. Soms zie je spelers zoveel overgrips op hun grip zetten, dat de grip rond wordt.

Gebruik van krimpmof

Maar soms is alleen een overgripje niet genoeg. Dan kun je een krimpmof (grip enlarger) toepassen, welke je direct op de steel van het racket moet krimpen.

De grips moeten er uiteraard eerst vanaf gehaald worden, daarna zorg je dat de steel helemaal schoon is en alle lijmresten verwijderd zijn. Dan schuif je de krimpmof erover, en zorg je dat hij aan de boven- en onderkant iets uitsteekt. De krimpmof krimpt namelijk na het verwarmen nog ietwat. Tijdens het krimpen, begeleidt je de mof nog wat mee, zodat hij netjes op de steel van het racket gaat zitten.

Krimpkous is te verkrijgen in verschillende maten, het makkelijkst vind ik altijd, om 1 maat te vergroten, dus van een 3 naar een 4 bijvoorbeeld.

Gripverdikker voor de greep van tennisrackets
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 23 januari 2025 – 11:32

Babolat Grip Enlarger
Bekijk laagste prijs
tennis-point.nl
Laatst bijgewerkt op: 23 januari 2025 – 11:22

Tips voor het onderhouden van je racket grip

Om je racket grip in goede conditie te houden, is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen. Dit verlengt ook de levensduur van de grip.

Een eenvoudige manier zou kunnen zijn, om na elke speelsessie vuil en zweet van de grip te verwijderen. Dit kan met een vochtige doek of speciale grip cleaner. Maar let op, geen terpentine of wasbenzine gebruiken!

Controleer ook regelmatig de staat van je grip. Als deze begint te slijten of los te laten, is het tijd om deze te (laten) vervangen. Een versleten grip kan namelijk leiden tot verlies van controle over je slagen.

Tenslotte is het aan te raden om je grip op te bergen op een koele en droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht. Zo behoudt de grip zijn kwaliteit en blijft deze langer meegaan. Mijn advies zou zijn, als je het racket even niet gebruikt, hem dan altijd even op te bergen in de tennistas.

Het belang van een goede grip voor je spel

Een goede grip is zeer belangrijk voor je tennis spel. Het beïnvloedt je controle over de bal en voorkomt daarbij blessures. Zorg dus altijd voor een grip die goed bij je past. Investeer in het vergroten van je tennis grip, wanneer nodig, zodat je altijd voorbereid bent op de baan. Je zult het verschil zeker merken tijdens het spelen.

Nunzio

Tennissen doe ik al zolang ik me kan herinneren. In die tijd heb ik aardig wat kennis opgebouwd, waarna ik later besloot, na mijn zoveelste defecte bespanning, om het zelf eens te leren. Aangezien ik, wanneer ik me ergens in stort, alle details wil weten, kwam ik ook bij iemand terecht, die me alle details leerde en ik zodoende mijn certificaat als “Certified Stringer” heb behaald. Ondertussen weet ik veel over tennisgrips, bespanningen, snaren, enz. en ook test ik ze regelmatig. In mijn blogs probeer ik daarbij al mijn kennis en ervaring te stoppen.

Bekijk alle berichten  

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *